ДИНАМІКА ВІДТВОРЕННЯ ЛИСИЦI (Vulpes vulpes Linnaeus, 1758) В УМОВАХ ЗНИЖЕНОГО АНТРОПОГЕННОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Лобков, В. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2013)
Плідність самок у Північно-Західному Причорномор’ї в 1998–2009 р. залишалася невисокою, а в розмноженні брали участь не всі самки. У попередній період інтенсивного переслідування лисиць відтворення було більш високим. Недостатнє поповнення населення за рахунок відтворення призведе до зниження чисельності лисиць у найближчі роки.