РОЗПОВСЮДЖЕНІСТЬ ГРУП КРОВІ АВ0 І RH СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ КІЛІЙСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Корецька, О. Ю.; Білоконь, С. В.; Лунга, М. І. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2013)
В роботі проаналізовано дані з розподілу фенотипів АВ0 і Rh у 2 500 людей (980 чоловіків та 1 520 жінок) із випадкової вибірки Кілійської популяції віком від 17 до 94 років. Фенотип Rh+ виявлено у 82,6 % обстежених, а фенотип Rh- у 17,4 % осіб. Частота фенотипів 0, А, В, АВ становила: 34,0 %, 37,2 %, 20,2 % і 8,6 % відповідно. При вивченні зв’язку між комбінаціями фенотипів АВ0 і Rh і віком, встановлено різнонаправлений характер у різних вікових групах чоловіків та жінок.