ІМУНОГІСТОХІМІЧНЕ ВИЯВЛЕННЯ ФІЗІОЛОГІЧНОГО ПРІОНА І АКТИВНІСТЬ Nа+–K+ АТФ-ази У РІЗНИХ ТКАНИНАХ ЩУРІВ - КУШКЕВИЧ, М. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2012)
Проведено імуногістохімічний аналіз тканин щурів, віком шість місяців. Виявлено фізіологічний пріон у лімфоїдних клітинах звивистих канальців нефронів, сполучній тканині печінки та стегнового м’яза, а також у сперматогенних клітинах та інтерстиціальній тканині сім’яників. Визначено активність Na+–K+ АТФ-ази, вміст іонів натрію та калію у пріон-реплікувальних органах щурів. Встановлено пряму середню кореляцію між кількістю фізіологічного пріона та активністю Na+–K+ АТФ-ази у тканинах нирок, печінки, сім’яників та стегнового м’яза.