РОЛЬ КАТЕПСИНУ Н В НЕОПЛАЗІЇ ЛЮДИНИ - Лабунець, Г. П.; Орел, Н. А.; Вовчук, І. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2012)
У огляді узагальнені літературні дані відносно ролі катепсину Н в патогенезі онкопроцесу. Встановлено, що активність катепсину Н збільшена в пухлинних тканинах різних форм раку людини. Показано, що співвідношення катепсину Н і його ендогенних інгібіторів має важливе значення в прогнозі безрецидивності хвороби і виживаності пацієнтів.