ОНТОГЕНЕТИЧНІ ТА СТАТЕВІ ВІДМІННОСТІ В ЕКСПРЕСІЇ ДЕЯКИХ ЕСТЕРАЗ У DROSOPHILA SIMULANS - Пастернак, С. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2012)
За допомогою реакції одночасного азосполучення, використовуючи метод комп’ютерної денситометрії, визначали ступінь вираженості електрофоретично розділених молекулярних форм естераз (ацетилхолінестерази, естерази С і естерази 6) личинок, лялечок, а також самок і самців імаго лабораторної популяції Drosophila simulans. Показані особливості експресії досліджуваних форм естераз на кожній стадії онтогенезу, виявлені статеві відмінності в експресії і питомій активності цих ферментів.