БІОХІМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОСЛИН РОДУ GALEGA L. В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Вергун, О. М.; Шиманська, О. В.; Рахметов, Д. Б. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2012)
Досліджено біохімічний склад надземної та підземної частини рослин Galega officinalis L., G. orientalis Lam. в умовах Правобережного Лісостепу України. Виявлено високий вміст протеїну (G. orientalis – 29,42; G. officinalis – 30,44 %), аскорбінової кислоти (G. orientalis – 436,70; G. officinalis – 595,12 мг%), каротину (G. orientalis – 1,49; G. officinalis – 2,07 мг%), ліпідів (G. orientalis – 3,85; G. officinalis – 5,06 %) в надземній частині досліджуваних рослин в фазу стеблування. В підземній частині рослин G. orientalis відмічено високий вміст сухої речовини (55,58 %) в період цвітіння, золи (44,39 %) в період стеблування; у рослин G. officinalis – ліпідів (4,83 %) в період цвітіння, азоту (2,35 %) в період стеблування, цукрів (7,68 %), фосфору (0,75 %) та кальцію (1,41 %) в період бутонізації.