ВІРА ВІКТОРІВНА ПРОТОПОПОВА: основні віхи науково-педагогічної діяльності - Васильєва, Т. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2012)
Окреслено основні напрямки наукової діяльності відомого флориста, систематика, фітогеографа, популяризатора ботанічних знань, почесного члена Українського ботанічного товариства, лауреата премії НАН України, доктора біологічних наук, професора Віри Вікторівни Протопопової за 55 років наукової, педагогічної та громадської діяльності.