ВМІСТ МАЛОНОВОГО ДІАЛЬДЕГІДУ В СОРТАХ РОСЛИНЮ, РІЗНИХ ЗА РІВНЕМ СТІЙКОСТІ ДО ХВОРОБ - Казначєєва, М. С.; Цебржинський, О. І. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2011)
За допомогою спектрофотометричного методу визначено кількісні показники фонового та стимульованого рівня малонового діальдегіду в їстівних частинах моркви та капусти білокачанної різних за стійкістю сортів. Виявлено прямо пропорційний зв’язок між рівнем стійкості сорту рослин до хвороб та вмістом малонового діальдегіду в його тканинах. Відмічені особливості проведення кількісного біохімічного аналізу малонового діальдегіду в рослинних об’єктах.