ВПЛИВ ГЕРБІЦИДІВ НА ЖИТТЄЗДАТНІСТЬ DROSOPHILA MELANOGASTER. І. Визначення генотоксичного ефекту гербіцидів методом ДЛМ - Копитчук, Т. Є .; Білоконь, С. В .; Січняк, О. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2011)
Вивчали мутагенну дію препаратів Раундап, Селефіт та Напалм, які широко застосовуються в сільськогосподарському виробництві. Як тест-об’єкт використовували Drosophila melanogaster, застосовуючи метод домінантних летальних мутацій (ДЛМ). Усі гербіциди викликали велику кількість домінантних летальних мутацій, які обраховували за кількістю аномальних яєць.