ЛОКУЛОАСКОМІЦЕТИ І ЦЕЛОМІЦЕТИ ДЕНДРАРІЮ БОТАНІЧНОГО САДУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ І. І. МЕЧНИКОВА - Корольова, О. В.; Слюсаренко, О. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2009)
В статті розглядається видова різноманітність мікроскопічних грибів класів Dothideomycetes і Coelomycetes ботанічного саду ОНУ імені І. І. Мечникова. Виявлено 47 видів локулоаскоміцетів і целоміцетів із 26 родів 12 родин 4 порядків, асоційованих з 39 видами судинних рослин. Встановлені особливості таксономічної структури мікобіоти та її залежності від екoлогічних умов, а також закономірності розповсюдження мікроміцетів.