ПРОДУКЦІЯ ТА РОЗЩЕПЛЕННЯ ПЕРОКСИДУ ВОДНЮ СУСПЕНЗІЙНОЮ КУЛЬТУРОЮ ARABIDOPSIS THALIANA - Панчук, І. І. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
Суспензійна культура клітин Arabidopsis thaliana здатна ефективно розщеплювати екзогенно доданий пероксид водню в концентрації до 5 мМ. Вища концентрація пероксиду (50 мМ) викликає залежну від часу інактивацію антиоксидантних ферментів. Запропонована експериментальна модель може бути використана для вивчення довготривалого впливу пероксиду водню.