АЛЬГОФЛОРА РЕКРЕАЦІЙНИХ ЗОН МІСТ РЕСПУБЛІКИ БАШКОРТОСТАН - Кабиров, Р. Р.; Суханова, Н. В.; Фазлутдинова, А. И.; Сугачкова, Е. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
Вивчено флористичний склад альгосуспільств рекреаційно порушених екосистем на території і в околицях міст Республіки Башкортостан. Проведено порівняльний аналіз альгоугруповань за природно-кліматичними зонами на прикладі степової, лісостепової та гірнолісової зон. Виявлено зміну видового складу угруповань ґрунтових водоростей в результаті рекреаційних порушень.