ЕКСПРЕСІЯ в-СПЕЦИФІЧНОЇ КАРБОКСИЕСТЕРАЗИ У МУХ РІЗНИХ ЛІНІЙ DROSOPHILA MELANOGASTER - Андрієвський, О. М.; Мірось, С. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
За допомогою реакції одночасного азосполучення визначали ступінь прояву электрофоретично виділеної молекулярної форми β-карбоксиестерази імаго Drosophila melanogaster. Матеріалом для аналізу слугували буферно-тритонові екстракти тканин окремо взятих самок і самців з лабораторних популяцій дрозофіл дикого типу (Одеська 1, Сanton-S), а також мутантних ліній vestigial та Bar. Показано індивідуальні особливості експресії одного із алозимів β-карбоксиестерази у кожної мутантної линії; знайдено статеві та міжлінійні відмінності у рівні експресії β-естерази. Визначено основні статистичн і показники для досліджуваної біохімічної ознаки у мух з різними генотипами.