ВИДОВИЙ СКЛАД І ПРОМИСЛОВА ПРОДУКТИВНІСТЬ ІХТІОФАУНИ ЗАПОРІЗЬКОГО ВОДОСХОВИЩА В РІЗНІ ПЕРІОДИ ЙОГО ІСНУВАННЯ - Єсіпова, Н. Б.; Федоненко, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
Представлено дані про особливості формування промислової іхтіофауни Запорізького водосховища на різних етапах його існування. Вказані основні промислові види риб аборигенного комплексу, риб – акліматизантів та аутакліматизантів, а також їх фауністичні угруповання. Наведено багаторічну динаміку обсягів рибоздобичі та рибопродуктивності Запорізького водосховища.