ФАУНА ТА ЕКОЛОГІЯ ПАВУКІВ СХИЛОВИХ МІСЦЕПЕРЕБУВАНЬ НА ТИЛИГУЛЬСЬКОМУ ЛИМАНІ - Делі, О. Ф.; Микитюк, В. Ф.; Ужевська, С. П.; Портянко, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
Встановлено, що на схилах Тилигульського лиману сформувався різноманітний у таксономічному та екологічному відношеннях аранеокомплекс, який складається більше як з половини видів – потенційних агробіонтів, що заселяють оточуючі агроценози. Цей аранеокомплекс зберігає свою стабільність завдяки природним механізмам саморегуляції; біотопічному розподілу, вертикальній ярусності разміщення видів, наявністю видів з різною стратегією полювання та різноманіттям розмірно-масових характеристик тіла.