ПОЛІМОРФІЗМ ЕСТЕРАЗ БИЧКА-КРУГЛЯКА NEOGOBIUS MELANOSTOMUS (PALLAS) З АКВАТОРІЇ ОСТРОВА ЗМІЇНИЙ - Заморов, В. В.; Рижко, І. Л.; Друзенко, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджували електрофоретичні спектри естераз (КФ: 3.1.1) тканин зябер, м’язів, гонад, кишечника і печінки бичка-кругляка, якого виловлено в прибережних водах о. Зміїний. В усіх тканинах встановлено наявність чотирьох основних форм естераз, відмінних за електрофоретичною рухливістю. Виявлено відмінності спектрів естераз тканин зябер риб, виловлених в різні роки. На цій підставі зроблено припущення, що в акваторії о. Зміїний можуть мешкати генетично неідентичні угруповання бичка-кругляка.