ІСТОРІЯ ВИВЧЕННЯ РІДКІСНИХ ТА ЗНИКАЮЧИХ ЕФЕМЕРОЇДНИХ ГЕОФІТІВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Єрмолаєва, О. Ю. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Наведено уточнений перелік видів рідкісних та зникаючих цибулинних, бульбоцибулинних та бульбових ефемероїдних геофітів природної флори Одеської області. Відмічено та проаналізовано зміни до категорій їх охорони. Розглянуто історію вивчення вказаних видів та подано стислу інформацію щодо їх досліджень в природі і в культурі за період від початку XIX сторіччя до теперішнього часу. Відмічено неповність та фрагментарність накопичених даних.