ОСОБЛИВОСТІ АКТИВАЦІЙНОЇ ДІЇ СТРЕПТОКІНАЗИ В ПЛАЗМІ КРОВІ ЛЮДИНИ - Клись, Ю. Г.; Верьовка, С. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджено гідролітичну та активаційну дію білкових фракцій, отриманих за гель-фільтраційного розділення плазми крові з привнесеною стрептокіназою. Формування потрійного комплексу «плазміноген — стрептокіназа — а2-макроглобулін» може бути основною активаційною формою стрептокінази за умов in vivo. Водночас відмічено гідролітичну та активаційну активності у фракції, що за молекулярною масою відповідає у-глобулінам.