ДИНАМІКА МОНО- ТА ДИСАХАРИДІВ У ПЛОДАХ НЕКТАРИНА У ПРОЦЕСІ ДОСТИГАННЯ - Корнільєв, Г. В.; Єжов, В. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчено динаміку моно- та дисахаридів у процесі достигання плодів 4 сортів нектарина селекції НБС—ННЦ. Для середніх та пізніх сортів наявні 3 стадії достигання, які відрізняються характером накопичення вуглеводів. У досліджуваний період у плодах цих сортів установлено підвищення частки дисахаридів, а в плодах пізніх сортів, крім того, — вмісту моно- та дисахаридів.