МОЛЮСКИ БЕНТОСУ ДУНАЙСЬКОЇ ПРОТОКИ ВЕЛИКА РЕПІДА - Джуртубаєв, М. М.; Джуртубаев , Ю. М.; Радіонов, І. І. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
З’ясовано таксономічний склад молюсків бентосу протоки Велика Репіда, розподіл видів, їх чисельності і біомаси у 2007—2008 рр. Знайдено 21 вид черевоногих і 4 — двостулкових молюсків. Середня чисельність молюсків влітку серед рослин досягає 2347 екз./м2, біомаса — 57,9 г/м2.