ЛІТОРАЛЬНИЙ ЗООПЛАНКТОН ДНІПРОВСЬКОГО ВОДОСХОВИЩА В УМОВАХ АНТРОПОГЕННОГО ВПЛИВУ - Яковенко, В. О.; Федоненко, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Встановлено, що найбільш вагомими природними факторами, що впливають на зоопланктон в умовах відкритої літоралі, є бактеріопланктон та кисень, а з токсичних сполук найнебезпечнішими виявились свинець, нікель, цинк, мідь та нафтопродукти. Проведено ранжирування якості води ділянок відкритої літоралі водосховища на підставі структурних показників зоопланктону.