145 РОКІВ ІСНУВАННЯ КАФЕДРИ БОТАНІКИ ОНУ - Коваленко, С. Г.; Васильєва, Т. В.; Швець, Г. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Розглянуто історію розвитку кафедри ботаніки з дня заснування до сьогодення. Оцінено внесок видатних вчених, що працювали тут в різний час, починаючи з Л. С. Ценковського. Охарактеризовано сучасний стан наукових досліджень кафедри та гербарію як національного надбання.