АКТИВНІСТЬ КАТЕПСИН-В-ПОДІБНИХ ФЕРМЕНТІВ В ТКАНИНАХ БІЛИХ ЩУРІВ ЗА ВПЛИВУ ТІАМІНУ ТА ТІАМІНТІОЛУ - Бірюкова, О. В.; Нікітінський, Д. О.; Петров, С. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджено вплив тіаміну та тіамінтіолу на активність катепсин-В-подібних ферментів в тканинах білих щурів. Встановлено, що обидві ці сполуки здатні інгібувати досліджувані ферменти. Обговорюються можливі механізми інгібування тіаміном та тіамінтіолом активності катепсин-В-подібних ферментів.