ВИДІЛЕННЯ ТА ОЧИЩЕННЯ КАРБОКСИПЕПТИДАЗИ А З НЕМАЛІГНІЗОВАНОЇ ТКАНИНИ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ МЕТОДОМ ЕЛЕКТРОФОРЕЗУ - Філіпцова, К. А.; Вовчук, І. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Розроблена методика виділення та очищення карбоксипептидази А з немалігнізованої тканини молочної залози. Методика складається з поступового осадження сульфатом амонію та препаративного електрофорезу. Методом препаративного електрофорезу в ПААГ з’ясовано спектри ізоформ та ідентифіковані окремі ізозими карбоксипептидазиАдосліджуваної тканини. Встановлено, що поступове осадження призводить до ефективного розподілу карбоксипептидази А по фракціях. Аналіз електрофореграм білкового спектра показав наявність тканеспецифічного для немалігнізованої тканини молочної залози білка, характерного для кожного насичення. Серед білків, виділених з немалігнізованої тканини молочної залози методом висолення та препаративного електрофорезу, 41% складають білки, що мають ферментативну А карбоксипептидазну активність.