СУБСТРАТНА ПРИСТОСОВАНІСТЬ ЛИШАЙНИКІВ СТЕПІВ ПІВДЕННОГО ЗАХОДУ УКРАЇНИ - Назарчук, Ю. С. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проведено аналіз пристосованості лишайників степів південного заходу України до різних типів субстрату. Показано, що формуються два складних субстратних комплекси: епілітний та епіфітний, а також епігейний комплекс видів. Обговорюються особливості різних субстратних груп видів.