ПОХОДЖЕННЯ І ОСНОВНІ РИСИ ФЛОРОГЕНЕЗУ МАКРОФІТОБЕНТОСУ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОЇ ЧАСТИНИ ЧОРНОГО МОРЯ - Ткаченко, Ф. П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Наведено аналіз історії розвитку чорноморської альгофлори. Обговорено роль автохтонного та алохтонного елементів у її становленні. З’ясовується походження і еволюція флористичного складу водоростей-макрофітів і вищих водних рослин північно-західної частини Чорного моря.