ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ АНТРОПОГЕННОГО EBTPOФIKУBАННЯ ОЗЕР РЕСПУБЛИКИ БАШКОРТОСТАН - Шкундина, Ф. Б.; Гуламанова, Г. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
На протязі останніх 30 років досліджували фітопланктон різнотипових озер Республіки Башкортостан. На основі проведених досліджень зроблено висновок про наростання ступеня антропогенної евтрофікації.