ВПЛИВ ТОКСИНУ DON ТА ФІЛЬТРАТІВ КУЛЬТУРАЛЬНОЇ РІДИНИ ГРИБА FUSARIUM GRAMINEARUM SCHWABE НА КУЛЬТУРУ ЗРІЛИХ ЗАРОДКІВ М’ЯКОЇ ПШЕНИЦІ - Корня, Т. М.; Ігнатова, С. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Наведено результати вивчення впливу автоклавованих та неавтоклавованих фільтратів культуральної рідини (ФКР) грибаFusariumgrammearum та мікотоксинуDON на довжину паростка та головного корінця різних за стійкістю до фузаріозу колосу сортів озимої м’якої пшениці. Вивчено вплив ФКР на частоту проростання зрілих зародків та утворення ранового калюсу. Зроблено висновок про те, що одними з інгібуючих ріст агентів в ФКР є термостабільні речовини, можливо мікотоксини.