ЗМІНА ДЕЯКИХ ФІЗІОЛОГО-БІОХІМІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ THIOCAPSA ROSEOPERSICINA ЗА ВПЛИВУ РІЗНИХ КОНЦЕНТРАЦІЙ КАДМІЙ СУЛЬФАТУ - Кушкевич, І. В.; Гнатуш, С. О.; Гудзь, С. П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчено ріст фототрофних пурпурових сіркобактерій Thiocapsa roseopersicina за впливу різних концентрацій кадмій сульфату. Показано, що внесення солі кадмію у середовище пригнічує ріст бактерій. Визначено швидкість поглинання кисню T. roseopersicina при рості у середовищі з кадмієм. Проведено аналіз спектрів поглинання пігментів T. roseopersicina за різних концентрацій кадмій сульфату. Визначено якісний та кількісний склад основних фотосинтезувальних пігментів у клітинах за цих умов.