ДИНАМІКА ZOSTERA NOLTIIHORNEM У АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОГО УЗБЕРІЖЖЯ КАСПИЮ - Караєва, Н. I.; Забержинська, Е. Б. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
У роботі наводяться дані щодо динаміки Zostera noltii Hornemу Каспійському моріз 30-х років минулого сторіччя. Показано пов’язане з забрудненням та зміною рівня Каспійського моря різке скорочення площин дна, що раніше були зайняті зарослями зостери (особливо у Кизил-Агачській затоці, де гніздяться 97% птахів Азербайджану).