АКТИВНІСТЬ КАТЕПСИН-L-ПОДІБНИХ ПРОТЕЇНАЗ В ТКАНИНАХ І НОВОУТВОРЕННЯХ ЯЄЧНИКІВ ЖІНОК - Вовчук , I. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджено активність катепсин-Ь-подібних протеїназ (катепсина L) в неураженних тканинах, а також в доброякісних і злоякісних новоутвореннях яєчників. Встановлено, що в доброякісних новоутвореннях активність катепсину L збільшується залежно від проліферативного потенціалу трансформованих клітин яєчника. Максимальне збільшення активності катепсину L встановлено в злоякісній епітеліальній пухлині яєчника — цисаденокарциномі.