УГОДОВАНІСТЬ І СЕЗОННА МІНЛИВІСТЬ КІЛЬКІСНИХ СПІВВІДНОШЕНЬ ВАГИ Й ДОВЖИНИ ЧОРНОМОРСЬКОГО ШПРОТУ SPRATTUS SPRATTUS PHALERICUS (RISSO) - Мельнікова, О. Б. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджено мінливості сезонного росту поздовжнього й поперечного розмірів чорноморського шпроту Sprattus sprattus phalericus (Risso). Наведено чисельні значення коефіцієнтів рівняння, яке зв’язує вагу й довжину шпроту різних місяців року. Запроповано метод розрахунку коефіцієнта вгодованості з використанням коефіцієнтів рівняння залежності вага — довжина. Наведено характер зміни коефіцієнта вгодованості шпроту для різних місяців року.