ДНК-МАРКЕР СТІЙКОСТІ КУКУРУДЗИ ДО ФУЗАРІОЗНИХ ГНИЛЕЙ ТА РОЛЬ МОБІЛЬНИХ ЕЛЕМЕНТІВ В СТІЙКОСТІ ДО ФІТОПАТОГЕНІВ - Кожухова , Н. Е.; Сиволап , Ю. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
За допомогою ДНК-технології виявлений кодомінантний маркер RGA11 локусу, що відповідає за стійкість кукурудзи до Fusarium spp., локалізований на короткому плечі хромосоми 1 на відстані 18,3 сМ. Проведене секвенування 240 п.н.-алеля, характерного для стійких генотипів. Нуклеотидна послідовність є комплементарною ретротранспозону Grande (ZDGRANDE1). Показаний можливий вплив мобільних елементів на прояв ознаки стійкості до фітопатогенів.