СТАТЕВІ ВІДМІННОСТІ АКТИВНОСТІ КАРБОКСИЕСТЕРАЗ У DROSOPHILA MELANOGASTER ДИКОГО ТИПУ - Андріевський, О. М.; Кучеров, В. О.; Кундіева, О. П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Використовуючи метод лужного електрофорезу в поліакриламідному гелі, розділяли множинні молекулярні форми карбоксиестераз самців і самок дрозофіли. Рівень експресії кожної форми ферментів визначали шляхом денситометрування гелевих блоків, що містили фіксовані діазонієм продукти гідролізу нафтолових ефірів нижчих карбонових кислот. Встановлено істотні розходження в активності карбоксиестераз самок і самців імаго. Дано якісно-кількісну оцінку досліджуваній біохімічній ознаці статевого диморфізму.