ЗДАТНІСТЬ ДО ПРОРОСТАННЯ В УМОВАХ IN VITRO ІЗОЛЬОВАНИХ ЗАРОДКІВ НЕСХОЖОГО НАСІННЯ ПШЕНИЦІ - Ружицька , О. М.; Ігнатова, С. А.; Безверха , Н. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
В умовах in vitro вивчали можливість проростання зародків несхожого (у результаті тривалого зберігання) насіння пшениці (Triticum aestivum L.). Виявлено, що 27% ізольованих зародків несхожого насіння формували росток і корені на поживному середовищі МС. Якість і кількість проростків зменшувалися, якщо зародки поміщали на середовище МС, доповнене фітогормонами.