АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ОДОНАТОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА ПІВДЕННОМУ ЗАХОДІ УКРАЇНИ - Дятлова, О. С. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проаналізовано видовий склад сучасної фауни бабок (Insecta: Odonata) південного заходу України. За власними та літературними даними в регіоні мешкає 54 види бабок з 24 родів та 8 родин. Sympetrum pedemontanum (Muller, 1766) та Coenagrion scitulum (Rambur, 1842) виявлені нами у регіоні вперше. Описана фенологія, сезонна динаміка льоту бабок регіону. Запропоновано перелік бабок, які є рідкісними для південного заходу України і потребують охорони.