ВИДІЛЕННЯ БАКТЕРІЙ РОДУ LACTOBACILLUS ВІД ГІДРОБІОНТІВ ЧОРНОГО МОРЯ ТА ЇХ ІДЕНТИФІКАЦІЯ - Ямборко, Г. В.; Толпіна, М. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
З шлунково-кишкового тракту та шкіри деяких гідробіонтів Чорного моря (дельфінів, морського окуня, скумбрії та тріски) ізольовано 18 штамів бактерій роду Lactobacillus, які було ідентифіковано як види L. agilis, L. coriniformis subsp. coriniformis, L. pentosus, L. buchneri, L.plantarum, L. fermentum. Наведено, що найбільшою кількістю штамів представлений вид L. coryniformis subsp coryniformis, який відноситься до факультативногетероферментативної групи.