ВПЛИВ РІЗНИХ ШТАМІВ СПІРУЛІНИ НА ВМІСТ ЛАКТАТУ, МАЛАТУ ТА ПІРУВАТУ В ОРГАНАХ ЩУРІВ ЗА ГЕМОЛІТИЧНОЇ АНЕМІЇ - Станєв , О. І.; Запорожченко, О. В.; Карпов , Л. М.; Коломійчук , С. Г.; Кокошкіна , О. О.; Преснова , Л. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Визначали вміст лактату, малату та пірувату, співвідношень лактат/піруват, малат/піруват, а також НАД/НАДН і НАДФ/НАДФН в органах щурів за гемолітичної анемії та при застосуванні різних штамів спіруліни. Встановлено, що за дії фенілгідразину вміст лактату, малату та пірувату в досліджуваних органах щурів змінюється в різній мірі і напрямах, а співвідношення НАД/НАДН, як правило, зменшується. Застосування спіруліни сприяло корекції зазначених змін.