СТРУКТУРА ДЕНДРОФЛОРИ ПАРКУ ІМ. О. М. ГОРЬКОГО - Немерцалов , В. В.; Петрушенко , В. В.; Васильєва, Т. В.; Богуславенко , О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проведено інвентаризацію складу зелених насаджень парку ім. О. М. Горького у місті Одесі. Проаналізовано спектр життєвих форм, таксономічну і вікову структуру дендрофлори парку. Зроблено висновок про необхідність надання окремим об’єктам на території парку статусу пам’яток природи місцевого значення, а самому парку — статусу пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення.