ЗООБЕНТОС ОЗЕРА КАГУЛ 1. ТАКСОНОМІЧНИЙ СКЛАД І РОЗПОДІЛ ВИДІВ - Джуртубаєв, М. М.; Заморов, В. В.; Пенева, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
З’ясовано таксономічний склад та розподіл видів озера Кагул. Всього знайдено 36 видів. На прибережному мілководді зустрічається 26 видів, за його межами — 20. Найбільша частота стрівальності властива личинкам хірономід, олігохет, поліхет, амфіпод, черевоногих і двостулкових молюсків.