КОАДАПТАЦІЯ ГЕНІВ ЛОКУСІВ СN, VG I ADH ЯК МЕХАНІЗМ АДАПТАЦІЇ МУТАНТІВ D. MELANOGASTER MEIG. - Білоконь, С. В.; Тоцький, В. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчали ступінь коадаптованості генів мутантів сn і vg з алельними генами Локусу Аdh і вплив мутацій сn та vg, що знаходяться в різному генотиповому оточенні, на функціональний стан локусу Adh у D. melanogaster. Встановлено, що в процесі онтогенетичної адаптації взаємодія локусів vg, сn і Adh може здійснюватися модифікацією функцій продуктів генів AdhF і Adhs під впливом маркерних мутацій, а також виявлена нерівноважність по зчепленню алельних генів локусу Adh і досліджуваних маркерних генів.