НАПРЯМКИ ЕКСПАНСІЇ НЕЕНДЕМІЧНИХ ВИДІВ МОЛЮСКІВ У ВНУТРІШНІ ВОДИ УКРАЇНИ - Сон, М. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Встановлені основні напрямки інвазії молюсків-вселенців у внутрішні води України. Спостерігається як проникнення екзотичних видів в Україну, так і обмін видами між різними регіонами країни. Ріки Дунай і Дніпро, а також ланцюжок прибережних водойм узбережжя Чорного та Азовського морів є важливими коридорами інвазії.