ПАРАЗИТО-ХАЗЯЇННІ ЗВ'ЯЗКИ КЛІЩІВ РОДИНИ CANESTRINIIDAE (ACARI: ASTIGMATA) В УКРАЇНІ ТА МОЛДОВІ - Трач, В. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
В Україні і Молдові визначили видовий склад та паразито-хазяїнні зв’язки кліщів родини Canestriniidae (Acari: Astigmata). Родина Canestriniidae для фауни Молдови наводиться вперше. Виявили 22 види кліщів, що мешкають на 24 видах твердокрилих (Coleoptera). Вперше як хазяїв канестриніід зареєстрували один рід — Cychrus (Carabidae) та 8 видів жуків: Carabus ulrichi, С. excellens, C. besseri, C. irregularis, Cychrus semigranosus (Carabidae), Potosia fieberi (Scarabaeidae), Chrysolina fastuosa, Ch.polita (Chrysomelidae).