ОСОБЛИВОСТІ МАТЕМАТИЧНОГО АНАЛІЗУ ДИНАМІКИ ЧИСЕЛЬНОСТІ ПТАХІВ - Мацюра, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
У статті наводиться огляд існуючих математичних методів оцінки динаміки чисельності, продемонстровані недоліки та переваги кожного методу. Запропоновано оригінальні індекси та методики аналізу змін чисельності живих організмів.