ХАРАКТЕРНІ ОСОБЛИВОСТІ ПАГОФЛОРИ ПІВДЕННОЇ БЕССАРАБІЇ - Васильєва, Т. В.; Коваленко , С. Г.; Ружицька, І. П.; Немерцалов, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Розглядаються особливості та характерні риси паго- та урбанофлори. Встановлено, що пагофлора характеризується низьким родовим коефіцієнтом та пропорціями. Серед біоморф переважають багаторічники, а серед екобіоморф — мезофіти і геліофіти. Частка апофітів у фракціях флори досить велика. У адвентивній фракції представлена значна кількість видів середземноморського походження. Серед хронотипів переважають кенофіти, а у нестійкій фракції — ергазіофіти.