ЗИМІВЛІ ПТАХІВ НА ВОДОЙМАХ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ В 2001-2003 рр - Стойловський, В. П.; Ківганов, Д. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проаналізовано характер зими в регіоні і визначено видовий склад і чисельність зимуючих птахів на території південно-західної групи Придунайських водойм, ділянки ріки Дунай від м. Рені до м. Ізмаїл, а також Тилігульського, Великого і Малого Аджаликських лиманів. Визначено закономірності просторового розміщення зимівельного комплексу регіону з урахуванням льодової обстановки в зимовий сезон 2002/03 р. Зроблено порівняльний аналіз характеру зимівлі в 2001/02 р. і 2002/03 р. Відзначено динаміку переміщень основного зимуючого угруповання в межах зимівельного ареалу в зв’язку зі зміною температурного режиму.