ФІЗІОЛОГО-БІОХІМІЧНІ ПАРАМЕТРИ ОВОЧЕВИХ КУЛЬТУР В ПОЛЬОВИХ ТА ТЕПЛИЧНИХ УМОВАХ ЗА ВПЛИВУ МІКРОЕЛЕМЕНТІВA - Антушева , Т. О.; Якуба , І. П.; Швець , Г. А.; Паузер , О. Б (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Передпосівна обробка насіння салату, редису, перцю та томатів розчинами мікроелементів Zn, В, Мп та їх суміші стимулює схожість і ріст рослин як у тепличних, так і в польових умовах. Встановлено підвищення вмісту пігментів та активності хлорофілази. Відмічено збільшення міцності зв’язку хлорофілу з білками, особливо в польових умовах. Мікроелементи стимулюють накопичення аскорбінової кислоти та цукрів, зменшують кислотність товарної продукції. Незалежно від виду рослин та умов вирощування до найбільш позитивного ефекту призводить обробка насіння сумішшю мікроелементів.