ГЕНЕТИЧНІ ОСНОВИ СТІЙКОСТІ ЛІНІЙ ОЗИМОЇ М’ЯКОЇ ПШЕНИЦІ ДО ЗБУДНИКА ФУЗАРІОЗУ КОЛОСА FUSARIUM GRAMINEARUM LK. - Мірось , С. Л.; Бабаянц , О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
За результатами вивчення гібридів (F,, F2, FjBCj), які були отриманні від схрещування деяких ліній озимої м’якої пшениці з сортом — показником високої чутливості — Одеська напівкарликова, нами з’ясована генетична основа стійкості до Fusarium graminearum — збудника фузаріозу колоса. Встановлено, що стійкість до фузаріозу контролюється трьома, двома або однимдомінантним геном в залежності від лінії. Деякі з цих генів є комплементарнодіючими.