МАКРОФІТИ БЕРЕЗАНСЬКОГО ЛИМАНУ ЧОРНОГО МОРЯ - Ткаченко , Ф. П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Наведено дані про стан видової різноманітності і біомаси макрофітів Березанського лиману. На даний час у лимані зростає 45 видів макрофітів, серед яких зелених водоростей — 23 види, червоних — 11, бурих — 3, жовтозелених — 1 і морських трав — 7 видів. Підвищення рівня солоності водойми сприяло поширенню червоних водоростей з одночасним скороченням різноманітності зелених водоростей та занурених квіткових рослин.