КОМПЛЕКСНИЙ МІКРОБІОЛОГІЧНИЙ КОНТРОЛЬ ПРИРОДНИХ ВОД ПОЛІГОНА “БАЛАЙ” - Васильєва, Н. Ю.; Панченко , М. М.; Васильєва , Т. В.; Іваниця , В. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчено якість природних вод полігона “Балай” із використанням мікробіологічних методів біоіндикації і біотестуваиня. Визначені чисельність і співвідношення авто-, алохтонних і амоніфікуючих бактерій. З’ясовано токсичність і мутагенну активність природних вод із застосуванням мутантного штаму Salmonella typhimurium ТА 100 і модифікованого тесту Еймса. Робота проведена в рамках виконання комплексного агроекологічного моніторингу на полігоні “Балай”.